Vorige maand ondertekende president Trump in de VS de nieuwe Amerikaanse “Farm Bill“, waarin het verbouwen van hennep volledig gelegaliseerd wordt.

Dat was een doorbraak, omdat het verbouwen van dit stugge zusje van de cannabisplant ruim 100 jaar grotendeels verboden was. Dit verbod werd aan het begin van de 20e eeuw ingesteld nadat met name de papier- en farmaceutische industrie hier stevig voor gelobbyd hadden. Zij zagen in het onpatenteerbare hennep met zijn tienduizenden toepassingen, van papier tot brandstof en van geneesmiddelen tot kleding, immers een onwelkome concurrent voor hun eigen business.

Trump lijkt echter minder gevoelig voor deze lobby (hij heeft CBD-producten meteen ook gelegaliseerd op federaal niveau in deze nieuwe wet, tot chagrijn van de farma) en zo zien we nu een grote opleving ontstaan voor de industrie die tot aan de vorige eeuw nog bloeiende was in Amerika.

In het onderstaande filmpje zien we hoe de boeren in de Amerikaanse staat Hawaii op dit nieuwe/oude gewas duiken als een geit op een haverkist. Hawaii is met zijn warme klimaat ideaal voor het verbouwen van hennep, omdat deze plant zo snel groeit (meters hoog in slechts een paar maanden tijd) dat er jaarlijks wel drie keer geoogst kan worden.

Bovendien heeft hennep de fantastische eigenschap dat het de bodem verrijkt met mineralen, en niet uitput, zoals veel andere gewassen doen. Als klap op de vuurpijl reinigt het de bodem ook nog eens van o.a. zware metalen, dus ook op minder schone grond doet de plant het vaak prima.

Alweer zo’n mooi voorbeeld van de cannabisrevolutie die momenteel over heel de wereld plaatsvindt!


No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.