Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens gehoord van de term “medicinale cannabis”. Ook onze overheid weet er alles van. Via hun Bureau voor Medicinale Cannabis, onderdeel van het Ministerie voor Volksgezondheid, verspreiden ze informatie en stellen ze dat er “voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn die aantonen dat medicinale cannabis werkzaam is”.

Sterker nog, de Nederlandse overheid verdient veel geld met medicinale cannabis, want ze verkopen er ieder jaar tonnen van aan het buitenland. Onze overheid is dus bijzonder goed op de hoogte van de medicinale effectiviteit van vooral de werkzame stofjes CBD en THC. Deze therapeutische stofjes, ook wel cannabinoïden genoemd, helpen volgens het Cannabisbureau o.a. tegen spasticiteit, chronische pijn, zenuwpijn, misselijkheid, een slechte eetlust, het syndroom van Gilles de la Tourette, en glaucoom.

Hoe vreemd is het dan dat diezelfde overheid wietmiddelen waar meer dan 15% THC in zit, opeens “harddrugs” gaat noemen. Want hoewel je van THC inderdaad high kunt worden als je er teveel van inneemt, net zoals je van alcohol dronken kunt worden als je teveel drinkt, is THC eerst en vooral een hele krachtige cannabinoïde waarvan wetenschappelijk vastgesteld is dat het helpt bij tal van aandoeningen, van kanker en slapeloosheid tot diabetes en fibromyalgie.

Iedereen kan dat voor zichzelf vaststellen als hij een bezoekje brengt aan een wetenschappelijk forum zoals PubMed. Ook op YouTube en de website van Stichting Mediwiet wemelt het van de persoonlijke succesverhalen van mensen die THC-olie gingen gebruiken voor hun aandoening, vaak omdat er geen enkel farmaceutisch middel was dat hielp.

Dus waarom verbiedt de Nederlandse overheid dan het gebruik van krachtige wietmiddelen en noemen ze het “harddrugs”, terwijl zo veel mensen ermee geholpen konden worden als het legaal was? Temeer omdat wietmiddelen, in tegenstelling tot de meeste farmamedicijnen, vrijwel geen bijwerkingen hebben, afgezien van het eerdergenoemde high worden bij overmatig gebruik.

Zou het soms iets met die zorgreizen te maken kunnen hebben, waarbij ieder jaar hoge ambtenaren, zorgverzekeraars en farmaceuten gezellig met elkaar op reis gaan om de gezamelijke belangen nog eens te onderstrepen en te beklinken? Farmaceuten moeten immers helemaal niets van het natuurproduct wietolie hebben, omdat het niet te patenteren valt.

Gelukkig zien steeds meer artsen, patiënten en andere partijen in dat dit overheidsbeleid van geen kant deugt, en ontstaan er allerlei burgerinitiatieven om krachtige wietmiddelen toch beschikbaar te stellen voor de mensen die het nodig hebben.

Eén daarvan is onze website THC-Olie.nl. Door simpel ons aanvraagformuliertje in vullen, word je direct doorverbonden met een particuliere Nederlandse oliemaker bij wie je tegen een redelijke vergoeding wietolie, wietzetpillenwiet-e-liquidwietzalf en andere wietmiddelen kunt bestellen. Al deze wietproducten worden geheel biologisch vervaardigd en via een anonieme witte envelop verstuurd.

Want als die zogenaamde “volksvertegenwoordiging” in Den Haag het niet doet, dan doen we het zelf wel!

Bron: THC-Olie.nl


No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.