Gerda

Vandaag plaatste Stichting Mediwiet weer een mooie patiëntenervaring op hun YouTube-kanaal. Dit keer het verhaal van Gerda.

Gerda werd gediagnosticeerd met uitgezaaide borstkanker (borst, lymfe en lever). Op advies van de artsen startte ze met chemo- en immunokuren. Er werd gezegd dat ze ongeneeslijk ziek was en zou moeten kuren tot haar dood, en dat haar alleen palliatieve zorg geboden kon worden.

Ze werd echter nog veel zieker van de kuren en kreeg er tal van bijwerkingen van zoals pijn en verwardheid. Ze ging zoeken op internet, en kwam daar met wietolie in aanraking.

Dat ging ze zelf maken en gebruiken. Daarnaast ging ze het ontgiftende zeoliet innemen. Dit deed haar zo goed dat ze eerst de chemo liet vallen en daarna ook de immunokuren. Scans lieten zien dat haar tumoren één voor één verdwenen. Dat is nu 3 jaar geleden, en Gerda voelt zich nog steeds goed.

Ze vertelt ook nog iets anders opmerkelijks: haar oncoloog liet blijken dat ze in het ziekenhuis soms patiënten laten doorgaan met kuren, ook als dat eigenlijk niet meer nodig is, of zinloos. Artsen zijn namelijk bang dat patiënten of hun nabestaanden hen aanklagen wanneer ze het advies krijgen om te stoppen met de kuur en dat het dan toch slecht afloopt.

Hoeveel Nederlandse kankerpatiënten zouden er momenteel aan de chemo liggen terwijl hun arts eigenlijk weet dat het zinloos is?

Bron: YouTube

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.