Wietolie een goed middel tegen (chronische) pijn en zenuwpijn?

Op deze pagina hebben we bewijs verzameld dat wietolie een goede therapeutische werking kan hebben bij (chronische) pijn en zenuwpijn.

Dit bewijs bestaat uit patiëntenervaringen die ons toegestuurd zijn, gebruikerservaringen die we elders gevonden hebben en wetenschappelijk bewijs.

Bij deze laatste categorie houden we rekening met het feit dat de medische wetenschapswereld momenteel verre van ideaal georganiseerd is, aangezien het grootste deel van het onderzoek naar medicijnen uitgevoerd wordt of gesponsord wordt door de industrie zelf. Slagers die hun eigen vlees keuren, dus.

Natuurlijke middelen zoals THC-olie komen hierbij nauwelijks aan bod, omdat die niet patenteerbaar zijn en dus de huidige enorme winsten van de farmaceuten alleen maar zouden bedreigen.

Het gebrek aan (klinische) studies betreffende de medicinale werking van wietmiddelen bij verschillende kwalen betekent dus niet dat dit geen goede behandeling kan zijn, alleen dat tot nu toe niemand het onderzoek ernaar wilde opzetten en/of betalen.

THC olie ervaring met chronische pijn en zenuwpijn*

Cannabis geneest

10 november 2018
“Ik heb last van zenuwpijn bij mijn kaak/oor/oog. Ik heb via via wat wietolie met THC geprobeerd, en ik ben helemaal enthousiast. De pijn verdwijnt en ik kan weer slapen! Welke wietolie zou ik het beste kunnen gaan gebruiken?”
 – Linda.

27 oktober 2018
“Door een ongeluk op mijn werk als brandweerman heb ik zes wervels gebroken waarvan 2 in de nek. Ik heb terug leren lopen want mijn gevoel is zes maanden weg geweest; Ik was natuurlijk blij toen ik op een dag die hevige pijnen voelde en terug kon leren lopen. Spijtig dat die pijn chronisch geworden is en enkel met de zwaarste opiaten (tranadol enz) of morfine te stillen is.
Na 40 jaar bij de brandweer hebben ze me vervroegd in pensioen laten gaan. Ik mis nog elke dag mijn collega’s en het werk zelf.
Ik heb tientallen mensen geholpen of gered maar voor mezelf zag ik totaal geen toekomst meer. Je kunt het niet geloven hoe slecht morfine is, darmproblemen, koortsachtig, maagpijn, verlies van korte termijn geheugen. Ik zal blij zijn als ik dit kan vermijden.
Via een Nederlander die ik ontmoet heb op een camping in België ben ik de eerste maal in contact gekomen met wietolie waar ik voordien nog nooit over gehoord had. Hij heeft me een week zijn wietolie laten testen waarvoor ik hem nog altijd dankbaar ben. Ongelofelijk hoe de pijn kan verdwijnen met 2 druppeltjes en vooral beter dan al die morfine waar ik al 6 jaar op leef en me een wrak voel. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want dit is voor mij een oplossing. Vooral omdat bij een inname van morfine alles aan me voorbijgaat zonder hiervan bewust te zijn. Met die wietolie kon ik me alvast concentreren en een gesprek volgen, en vooral zonder pijn.
Maar vooral terug kunnen doorslapen is het beste wat me overkomen is.”
 – Bruno.

25 juli 2018
“Mijn diagnose was sinds 15.10.2016 het volgende.
In complete dwarslaesie, dubbele nekhernia en zware artrose in heel mijn lichaam (knieën, rug, schouder, benen, nek en handen). Hulpmiddelen: rolstoel, rollator en scootmobiel.
In 2017 heb ik diverse operaties ondergaan in het St.Elisabeth ziekenhuis te Tilburg. Pijnstillers waren Oycodon 10mg, morfine, diclofenac, tramadol en paracetamol 1.000 mg. Niets hielp, ik werd er alleen maar suf van enz. Maar mijn pijnscore bleef 8/9.
Sinds januari 2018 gebruik ik alleen maar THC-olie. (Dus geen pijnstillers met allerlei bijwerkingen.) Na 3 maanden had ik geen pijnen meer, score 3, daar valt mee te leven toch. Geen bijwerkingen.
Ik train elke dag 1,5 uur met de trippel-stoel, kan weer lopen en mijn sexleven is weer normaal. (Heb 40 jaar topsport gedaan.)
Ik ben van 1949, was Marinier-Commando, het Korps Mariniers is mijn Vaderland. Eens Marinier Altijd Marinier!”
 – Ron.

27 mei 2018
“Heb vrijdag het flesje binnen gekregen.
Maakte het open, vond het raar ruiken. Maar in je mond proef je dat helemaal niks van.
Heb vrijdagavond en zaterdagavond 1 druppel genomen. Heb heerlijk geslapen. En het werkt prima voor de pijn.
Meestal ’s middags waren mijn medicijnen uitgewerkt. Maar gistermiddag niet 🙂
En vandaag gaat het ook prima. Ik hoop dat het zo voorlopig blijft.”
 – Jolanda.

18 april 2018
“Ik ben enorm blij met de olie en de helende werking ervan.
Mijn nachtrust is echt veel beter en heb opvallend minder last van pijn.
Ik ben jullie dan ook enorm dankbaar.
Dit had ik veel vroeger moeten ontdekken.
Ik ben van plan om in de nabije toekomst nog twee flesjes te bestellen als reserve….
Ben ik zeker dat ik nog een tijdje goed zit…( voor het geval jullie niet meer zouden kunnen leveren)
Gewoon omdat ik er zoveel baat bij heb.
De meegeleverde info is heel nuttig en duidelijk opgesteld.
Van een ‘stoned’ gevoel heb ik geen last omdat juist doseren heel goed mogelijk is.
( en omdat ik het gebruik voor ik ga slapen )
U leest het, ik ben zeer tevreden.”
 – Roel.

4 april 2018
“Raar maar waar, na jarenlange pijnklachten van nek en rug (discopathie van de wervels) heeft de arbo-arts/arbeidsdeskundige mij geadviseerd, off the record natuurlijk om eens thc olie te proberen. Hij vertelde dat hij er absoluut in geloofde en hoopte dat dit in de toekomst gelegaliseerd zou worden omdat hij getuige was van verbluffende resultaten!”
 – Silvia.

20 februari 2018
“Ik heb altijd geweten dat THC en CBD (wiet) goed werkt tegen (zenuw)pijn
Ik heb veel mediewiet gebruikt, voornamelijk via een verdamper, tegen de pijnen en aanvallen van Multiple sclerose waar ik al mn hele leven aan lijd.
Nu dat niet meer wordt vergoed via de zorg verzekeraar moest ik verder zoeken want goede pijnstillers zijn er niet (zonder nare bijwerkingen)
Nu ik deze site heb gevonden en de olie, samen met CBD olie, (wat alleen toch minder goed werkt) heb geprobeerd, ben ik zo dankbaar en opgelucht!
Kom wat meer tot rust
kan dus beter slapen,
spieren minder stijf
en de aanvallen minder pijnlijk
Eetlust is beter en dus is het leven beter!!!
bedankt @–}}-“
 – Caroline.

24 januari 2018
“Ik ben zo blij dat ik deze site doorgestuurd heb gekregen. Er is zoveel wiet olie wat helemaal niks doet en een hoop geld kost. Ik heb een zwaar ongeluk gehad en kan echt niet zonder, zit met een hele pijnlijke gecompliceerde been (voet). Ik gebruik veel olie. Dit is het enige wat helpt echt helpt tegen de pijn. Dus zou graag nog een flesje bestellen.”
 – Selina.

2 januari 2018
“Sinds mijn eerste ervaring met jullie olie heb ik het doorgegeven aan vrienden die veel pijn hebben en lijden aan kanker, exceem, en darm aandoeningen. De resultaat was zeer positief en ik wil vragen of ik nog twee potjes mag kopen?”
 – Yuliy.

10 oktober 2017
“Ben heel erg blij met deze wielolie, tegen opkomende hoofdpijn (anders heel de dag paracetamol), diepere slaap, tegen onrust…en dat bij minimale dosis”
 – Gerry.

27 juni 2017
“Mijn eerste ervaring met de wietolie is verrassend goed. Ik heb het sinds 20 januari, naast cbd-olie, af en toe gebruikt. Ik heb onlangs een verdunning aan een vriendin gegeven om gewrichtspijn bij haar te verminderen en haar nachtrust te bevorderen. Ze heeft het geprobeerd en is net als ik verbaasd, blij, weer positief en heeft weer energie. Top.
Ik heb artrose en zenuwpijnen nav een motorongeluk waardoor schade aan mijn linker schouderzijde. Wat een verademing bleek dit middel. Via het lezen van de informatie van Stichting mediwiet vorig jaar december en het proberen van CBD-olie in januari, heb ik het besluit genomen om de cannabis mijn grote nieuwe vriend te noemen. En dat blijft zo.”
 – Gerard.

19 juni 2017
“Zoals beloofd wil ik even vertellen wat de THC voor me doet. In het begin was het best een nare ervaring. Ik nam voor het slapengaan een druppel en viel dan in een benauwde coma-achtige slaap. Maar misschien kwam dat ook omdat ik het eng vond en probeerde om de controle te houden. Na drie nachten was ik niet meer bang dat er iets geks zou gebeuren (ik heb vroeger eens een hele nare ervaring gehad met een joint en er daarna nooit meer iets van gebruikt of willen weten) en was ik al zo gewend dat ik wakker kon blijven.
Toen ik geen grote effecten meer had, nam ik ook in de ochtend een druppel en je gelooft het niet, maar ik kon de eerste keer al direct mijn pijnstiller laten staan.
De pijn (rugslijtage) is niet echt weg, maar de scherpte en de immobiliteit zijn weg. Ik kan gewoon dingen gaan doen, met wijsheid natuurlijk, die ik alleen met een pijnstiller kon. Zoals zelf de kattenbak verschonen : dat is moordend als je rugpijn hebt. En nu doe ik het voorzichtig en daarna even rustig zitten en dan zonder problemen weer verder.
Ik kan weer achter mijn bureau zitten en langer dan een kwartier pianospelen.
Ik zou het wel op straat willen gaan uitdelen …….ik ben zo blij. Dit kan wel eens de laatste 15 jaar van mijn leven een totaal andere wending geven. Ik krijg een totaal andere ouwe dag.
En nu kan mijn lichaam zich gaan herstellen van al die jaren sterke pijnstillers…..
Wat erg dat zo weinig mensen dit weten en nog erger dat het nog steeds illegaal is.
Dank jullie hartelijk voor het produceren hiervan; dit is een echte bijdrage aan een mooiere samenleving: bedankt.”
 – M.

23 mei 2017
“In sept ’16 heb ik een ernstige long- en keelontsteking opgelopen toen ik in het buitenland was. Daar kreeg ik een antibiotica kuur voor. Terug in Nederland (okt.) kreeg ik te maken met 3 ontstekingen die elkaar opvolgden + 3 antibioticakuren voorgeschreven. Toen ik de 2e (vrij heftige) ontsteking had, heb ik bloedonderzoek gehad maar oorzaak onvindbaar, behalve dan dat het een ontsteking betrof.
Enkele weken daarna een ontsteking in mijn oor. Het is dan behoorlijk frustrerend als een huisarts alleen maar antibiotica uit blijft schrijven en niet op zoek kan of wil gaan naar een structurele oplossing. Hij haalde letterlijk zijn schouders omhoog op de vraag ‘of hij nog andere smaken heeft’. De pijn was in die dagen heel erg. Ik zat behoorlijk hoog qua inname met paracetamol en ubiprufen. Ik voelde me daardoor ook erg beroerd en had last van mijn maag. Heb toen voor de pijnstilling al een vriend van me een sterke haze laten brengen en eigenlijk hielp dat al enorm qua pijnstilling en rust op mentaal vlak.
Voor wat betreft de antibiotica, ik was er echt helemaal klaar mee. Dit was echt de laatste antibioticakuur die ik zou nemen want ik voelde me futloos en had weinig energie, voelde me gewoon een zombie. Daarnaast kon er op elk moment weer een ontsteking tevoorschijn komen en ik wilde al helemaal niet aan de prednison of iets.
Ik ben toen definitief overgestapt op CBD én THC-olie en dat werkt perfect. Heb eigenlijk nergens meer last van wat ik toch wel bijzonder vind, gezien mijn lage weerstand, die inmiddels alweer aardig is opgebouwd aangezien ik de laatste ontsteking op eigen kracht (met hulp van cbd/thc olie maar, “is natoerlijk”) heb doen laten verdwijnen als ik het zo mag uitdrukken. Ik heb 3 weken geleden nog een ontsteking in mijn neus en dat was dezelfde plek als de 1e ontsteking toen ik terug in Nederland was. Ik heb de dosis cbd- en thc olie voor enkele dagen flink opgevoerd en na een dag of 5 was de ontsteking weg. Als ik hem nu iets voel jeuken mik ik er gelijk wat druppels bij 🙂
Ik voel me weer prima, gereinigd van alle chemische troep die de simpele huisarts met tunnelvisie constant maar voorschreef (lees ‘farma corporate-vision). Dikke vinger naar de corrupte farmaceutische industrie die ons ziek maakt en houdt en hulde aan de mensen die THC-olie beschikbaar maken.
Oh ja. Heb ik het nog niet over mijn moeder gehad en wat voor baat zij heeft bij haar chronische pijnen, artrose, reuma, cholestrol en suikerziekte.. Zij heeft sinds ze met CBD olie en THC olie is begonnen, haar medicatie flink kunnen verlagen en zelfs kunnen stoppen in sommige gevallen. Ze moesten zich schamen in Den Haag en vergis je niet, deze plant wordt willens en wetens verboden gehouden. Dit onder druk van de corrupte lobby van de farmaceutische industrie. Vieze zwijnen zijn het.”
 – A.

2 mei 2017
“Ben nu toch wel om, wat betreft de olie. De pijn is toch zeker wel met 70% gezakt. Heb me ritme gevonden met de hoeveelheid druppels per dag, voor mij is dat tussen de 4/6. Ben er erg blij mee. En de pijn was erg bizar, en nooit verwacht om iets te vinden wat mijn leven weer een beetje aangenaam kon maken, als ik de pijn voelt opkomen, neem ik een druppel, na 10minuten voel je het weg trekken. Als ik ergens een review kan plaatsen, hoor ik dat graag, ook voor mijn mede patiënten.”
 – John.

26 april 2017
“Ik slikte 3 opiaten, morfinepleisters, lyrica, amitriptyline, 12 paracetamol, 8 oxynorm, 40mg temazepam en 10mg zolpidem.. Alles tegen de pijn en tegen slaapproblemen. Dit doordat ik net 2jr kritiek opgenomen heb gelegen in het ziekenhuis door meerdere darmperforaties, heftige operaties. Ik lag op mijn sterfbed; als 22jarige. Door niet ingrijpen van artsen, bij een aangeboren darmafwijking. Ik ben al 22 jr ernstig ziek en had als 22 jarige nu een leuk leven kunnen hebben met vrienden, school, dagbesteding, werk, uitgaan.. In plaats daarvan, lag ik 20jr in bed, vol pijn en vechtend voor gezondheidszorg. Al op 15jarige leeftijd aan de morfine, tot de bom ontplofte op mijn 20e. De darmen dus. Opensnijden en ontdekking van n aangeboren fout; oeps, ach, hadden we het kind toch moeten geloven.. Nu met ernstige darmfalen, amper darm nog, 30kg ondergewicht en niets meer kunnen eten/drinken, maar wel een pillenvoorraad, lig ik alsnog in bed. Wachtend op mn 5e stoma; maar geen chirurg die mij durft te opereren. Leven… Dat ken ik niet. Overleven, dat wel! Tot ik de THC ontdekte. 1 proefflesje en ik kon van alle (ja echt; alle!) bovenstaande medicatie af. Af en toe wat paracetamol, maar ik sliep en pijn werd zoveel beter! Het is bizar. Maar THC werkt bij mij heel helpend! En slapen <3 want dat heeft dit zieke lijf ook nodig. Nachtrust. En dat had ik, door de olie. Wat fijn was dat! Ik hoop zo wat aan te kunnen vragen en voor lange termijn hoop ik iemand te vinden die het me structureel kan aanbieden.”
 – Nadie.
Lieve Nadie, wat een verhaal. Wat een ellende heb jij moeten doorstaan. Maar hoe fijn is het dan dat de wietolie je zo goed helpt. Uiteraard gaan we je zo goed mogelijk proberen te helpen. Je kunt op ons rekenen! – Kees, THC-Olie.nl

30 maart 2017
“Ik gebruik twee druppels CBD in de ochtend en twee druppels met de lunch.
s ‘Avonds een of twee druppels THC .
Ik heb jaren lang twee of drie keer per week s ‘nachts hevige kuitkrampen gehad . Zeer pijnlijk iedere keer , en ik sliep daardoor onrustig omdat ik steeds erop gespitst was of ik misschien weer kramp zou krijgen .
Ik ben zelfs een keer “door mijn rug gegaan” door zo abrupt door de pijn overeind te vliegen .
Vanaf de eerste dag dat ik dit ging gebruiken nóoit meer kramp gehad . Ik slaap veel beter en langer , in een ontspannener houding en mijn dekbed en lakens voelen alsof ze mij omhelzen om het zo maar eens een beetje overdreven te noemen . .
Verder overdag rustiger , meer beter stress bestendig .
Bij mijn vrouw was een aankomende genitale herpes uitbraak al binnen drie dagen op z’n retour met drie keer per dag THC aanstippen , dus hij zette niet door , het werd geen open wond zoals tot nu toe altijd het geval was geweest en het duurde dan minstens een week voordat hij weer dicht ging .
Hetzelfde geld voor aften in mijn mond , drie dagen aanstippen en ze verdwenen .”
 – Martin.

22 maart 2017
“Ik gebruik sinds 1.5 week CBD olie en sinds een week de THC olie.
Overdag neem ik 10 druppel CBD olie 10% en voor het slapen 5 druppels THC olie.
Volgende week begint de intensieve behandeling.
Ik zie het meer vertrouwen tegemoet dankzij de resultaten voor mij, nl:
– meer energie. Overdag fitter. Hoef niet meer 2 keer per dag te gaan liggen/slapen.
– sinds ik THC olie gebruik slaap ik langer door, wordt niet meer badend in zweet wakker, en hoef geen pijnstillers te slikken. Overdag neem ik nog maar af en toe een paracetamol.
– Mijn eetlust is beter. Word ’s ochtends weer wakker met trek en krijg weer een boterham naar binnen. Dit komt mijn gewicht nu al ten goede.
– Ik had erg veel afscheiding en bloedverlies (baarmoederhalskanker), dit is echt beduidend minder.
Hier moet meer ruchtbaarheid aan worden gegeven; meer klinisch bewijs.
De artsen durven het niet voor te schrijven, ‘omdat de dosering moeilijk in te schatten is’.
Je kan toch simpel proberen wat jouw dosis is, heb ik gemerkt.”
 – Carin.

17 maart 2017
“Als gevolg van een ongeval had ik veel pijn. CBD olie gaf niet gewenste resultaat. Sinds het gebruik van THC olie zijn de pijnklachten nagenoeg verdwenen! Graag bestellen we een nieuw flesje.”
 – S.

12 maart 2017
“Ik heb een dwarsleasie met veel pijn en spasmes. Na het proberen van een restje wietolie merkte ik meteen dat ik minder mijn morfine en valium nodig had. Ik sliep beter en veel minder last van mijn maag.”
 – Eelco.

1 maart 2017
“Mijn schoonmoeder is 87 jaar oud en gebruikt nu ongeveer twee maanden thc-olie voor haar rug. Ze was sceptisch over het gebruik van thc olie, maar na een paar maanden morfine gebruikt te hebben, waardoor ze ofwel slaperig ofwel misselijk was, was ze bereid om alles te proberen.
Na slechts twee weken van het gebruik van thc olie werd de pijn in haar rug draaglijk. Soms is de pijn is volledig verdwenen, en de andere keer heeft ze wel wat pijn, maar niets vergeleken met hoe het was. De THC olie werkt veel beter dan de medicijnen / prednison cocktail die ze vroeger injecteerden in haar rug voordat ze haar op de morfine zetten.
Er is echter nog een ongelooflijke bijwerking van deze olie. Mijn schoonmoeder vertelde ons onlangs dat ze zich nog nooit zo gelukkig heeft gevoeld. Ze zei dat de depressie die zij het grootste deel van haar leven heeft geleden weg is gegaan. Haar bestaan ​​is geen kommer en kwel meer. Op 87 jarige leeftijd heeft ze eindelijk geluk gevonden.”
 – Collette.

4 februari 2017
“Ik laat nog even weten dat we nu na een aantal weken er echt baat bij hebben. We gebruiken de Thc olie in combinatie met het Cbd olie. De clusterhoofdpijn van mijn man is nog steeds rustig sinds vorig jaar maart 2016. Ook is hij gaan afbouwen met zijn medicijnen heeft 61 tabletten geslikt per week en nu nog 21 tabletten per week van verapamil. Prednison, Deseril en Topiramaat heeft hij gelukkig niet meer nodig dus hij voelt zich veel beter nu en heeft meer energie. Wat een natuurproduct allemaal niet kan doen.
Ikzelf gebruik het als ik maar half denk dat ik een migraine aanval krijg, normaal nam ik een injectie imigran maar nu ben ik een druppeltje gaan proberen voordat ik ga slapen want ik krijg deze aanvallen altijd s,nachts. S,ochtends word ik wakker met een fris hoofd zonder een aanval te hebben gehad. Wilde even laten weten dat ik blij ben om iets verder te gaan snuffelen op internet en dat er sites zijn zoals deze die het mogelijk maken om op deze manier lichamelijke ongemakken te verhelpen of te verlichten.
Ook een vriendin van ons probeert het nu, die heeft hodgkin gehad en altijd problemen met slapen. Ook voelde ze zich altijd gejaagd en heel veel onrust in haar lichaam. Er hoefde maar iets te gebeuren en ze stond stijf van de stress. Ze probeert dit nu ook een aantal weken en zoals zij het zegt voelt ze zich helemaal zen.
Ze zeggen dat wonderen niet bestaan maar voor ons tot nu wel.”
 – Antoinette.

12 januari 2017
“Mijn schoonmoeder is net begonnen met thc olie als pijnbestrijding. Het werkt geweldig! Ik wil het graag proberen vanwege slaapproblemen (overgang) en migraine.”
 – Collette.

8 januari 2017
“Mijn man heeft al jaren last van clusterhoofdpijn en gebruikt al jaren heel veel medicijnen hiervoor. Tot een oud collega kwam met wietolie. Hij heeft dit gebruikt na een wanhopige periode van 7 maanden 12 aanvallen per dag en 20 kilo afgevallen door de pijn.
Wat scherts onze verbazing na gebruik van deze olie werden zijn aanvallen minder en heeft nu vanaf maart 2016 geen aanvallen meer en ook zijn gebruik van medicijnen is sterk verminderd. Deze oud collega is moeilijk te bereiken maar als wij het op deze manier kunnen kopen dat zou helemaal top zijn. Wij hebben alles al afgezocht en het is erg lastig om bijna wanhopig van te worden.”
 – Antoinette.

6 januari 2017
“Als een iets oudere Hollander heb ik een beetje internet angst en weet niet waar ik veilig kopen kan. U schijnt hier een antwoord op te hebben heb ik gehoord. Mijn dokter is tegen maar kwam wel met dit adres. Heb het een keer van buren gehad en het was perfect. Was pijnloze nacht.”
 – Peter.

20 december 2016
“Ik gebruik nu twee weken jullie olie en ik heb er grote baat bij.
Afgelopen jaar ging het lopen steeds minder wegens vastzittende pezen en spieren. Dit komt door de medicijnen die ik krijg.
Al na 5 dagen was de pijn verdwenen en zelfs mijn vrouw zegt dat ik na een paar dagen al soepeler ben gaan lopen.
Ik voel me minder snel moe en heeerlijk relaxed. Inmiddels gebruik ik 15 druppels van jullie olie per dag naast de CBD olie.”
 – A.

23 november 2016
“Mijn partner en ik zijn reuze enthousiast over deze olie. Tot onze grote vreugde was bij controle in de Daniël de Hoedkliniek de PSAwaarde en de waarde voor kankercellen van mijn partner gedaald. Voor mezelf merkt ik het aan het veel minder worden van tremoren en zenuwpijnen in mijn benen (ik heb MS). Doordat het allemaal zo goed helpt is mijn partner heel enthousiast en vertelt iedereen hoe goed hij zich voelt.”
 – Marjanne.

8 november 2016
“Ik probeer voor mijn vrouw aan thc olie te komen. Zij heeft MS, de combinatie van thc olie icm met cbd pasta werkt voor haar zeer goed. Zij heeft hierdoor minder pijn. Kan snachts weer slapen en heeft minder tot bijna geen last meer van restless legs en kramp in haar kuiten.
In eerste instantie heb ik de thc olie zelf gemaakt, maar in de winter kan ik buiten niets kweken, dus ik zou voor mijn vrouw graag een flesje olie kopen.”
 – Steef.

19 oktober 2016
“Mijn vrouw en ik gebruiken nu ruim anderhalve week de THC-olie, en nu reeds zijn er een aantal opmerkelijke resultaten te zien.
Om te beginnen slapen we allebei als een roosje, al moet ik er elke nacht minimum één keer uit om naar toilet te gaan (sedert mijn operatie). Toch val ik elke keer opnieuw in slaap, wat vroeger niet het geval was. Mijn vrouw, die jarenlang helse rugpijnen leed, heeft nu af en toe een dag waarin ze een 3 à 4-tal uren bijna zonder pijn is. Voor haar is dit een ware verademing. Zij neemt voornamelijk CBD olie, en wat de THC-olie betreft, heeft ze voorlopig genoeg met twee druppeltjes voor het slapengaan.
Ik gebruik momenteel 3 x 4 druppels THC na elke maaltijd en 3 x 3 CBD. De peesontsteking in mijn handen, waar ik al maanden mee sukkel, vertoont voor het eerst beterschap. Ik kan sedert een paar dagen mijn handen beter bewegen en ik heb beduidend minder pijn. Mijn maagklachten van de laatste maanden en de daarmee gepaard gaande slechte stoelgang zijn op die anderhalve week tijd zo goed als genormaliseerd.”
 – NN.

11 oktober 2016
“Ik ben psychotherapeut en werk nu sinds 4 jaar als vrijwilliger in de stervensbegeleiding en heb al verschillende clienten kunnen helpen met Rick-Simpson-olie, waardoor veel pijn vermeden werd en het leven van sommigen van mijn clienten kwalitatief verbeterde alsook langer werd dan medisch verwacht.”
 – Martien.

8 oktober 2016
“Mijn vader in Zuid-Afrika is zelf begonnen met het kweken van wietplantjes en het maken van olie nadat prostaatkanker bij hem geconstateerd is. Hij is sinds 3 maanden kankervrij, nadat hij de wietolie voor 6 maanden gebruikt heeft. Hij geeft het nu ook gratis weg aan iedereen die er baat bij hebben. Met echt ongelofelijke resultaten.
In de zomervakantie zijn we bij hem op bezoek geweest en ben ik begonnen met het gebruiken ervan, voornamelijk omdat ik veel last heb van hoofdpijn, vermoeidheid en uitstrijkjes die steeds niet goed zijn, maar nog geen kanker is geworden.
Inmiddels is mijn voorraad op en ben ik nu 2 weken zonder. Het is ongelofelijk wat een verschil je merkt. Hoofdpijnen en vermoeidheid zijn terug en slapeloosheid.
Ik ben te bang om hem te vragen om het op te sturen, want het is nog niet gelegaliseerd in Nederland.
Op deze wijze zou ik graag met iemand of het liefst via deze site in contact willen komen met iemand die thc olie kan verschaffen.
Ik hoor het heel graag van jullie!”
 – Leana.

27 september 2016
“Half augustus ben ik, op jouw advies, begonnen met de 1:5 AHO Sativa Indica. Vanaf het moment dat ik het ging gebruiken ging er een andere wereld voor mij open. Wat een heerlijk gevoel om geen pijn meer te hebben en weer een sociaal leven te kunnen leiden. Niet meer die chemische troep te hoeven slikken – wat helemaal niet hielp – en waar ik ook nog eens de nodige bijwerkingen van kreeg, betekent heel veel voor mij.
Ik gebruik 3 (soms 4) druppels per dag en dat werkt heel goed. “
 – Bert.

16 september 2016
“Nou ik kan je vertellen dat ik het helemaal super vindt en het werkt echt bij mijn fibromyalgie en zenuwpijn he? Ik voel me een stuk beter en heb minder pijn. Ik heb ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche. Ik ben van aard erg (hoog) gevoelig en komen de dingen soms twee of drie keer zo hard binnen. Met deze olie schijnt het dat ik daar minder moeite mee heb en voel me een stuk ontspannender.
Ik voel mijn lichaam werken , net of het zelf op zoek gaat naar het mankement. Dat vind ik wel een heel bijzondere ervaring.
Mijn man gebruikt het ook tegen chronische rugpijn, ook hij is zeer positief .”
 – Pia.

15 september 2016
“Mijn zwager gebruikt wietolie en sindsdien heeft hij geen klachten meer vwb zijn darmspasma en chronische pijnen en is nu topfit. Ik heb nagenoeg de zelfde klachten en wil dan ook graag de wietolie proberen.”
 – G.

14 september 2016
“Graag heb ik nog wat thc olie. Kan nu weer slapen en mijn pijn is stukken minder geworden na het gebruik van de olie. Echt top spul”
 – Hendrik

14 september 2016
“Mijn klant is zeer tevreden. Hij had altijd last van pijnlijke gewrichten, maar voelt nu geen pijn meer! Voor nu heel erg bedankt!”
 – Mustafa

5 september 2016
“Mijn ervaring is zo geweldig. Klinkt misschien wat vreemd maar kun je je voorstellen dat ik nu 1 week hoofdpijn vrij ben. ….dit is de 1e keer in 16 jaar tijd.
Tot nu toe ook nog geen clusterhoofdpijn gehad. Maar daar durf ik nog geen uitspraak over te doen. Mijn omgeving is dan ook elke dag benieuwd hoe het gaat ivm de hoofdpijn. Top.”
 – Suzanne

28 augustus 2016
“De wietolie doet wonderen met mijn versleten knie! Na 14 maanden pijn eindelijk pijnvrij en langzaam maar zeker kan ik weer lopen zonder krukken! Ik ben dankbaar! En wil hier graag mee doorgaan!”
 – Chérie

25 augustus 2016
“Wat een geweldige druppels! Ik ben er gewoon verbaasd over kan ik je melden.
Ik neem gemiddeld 3 a 4 keer per dag 1 a 2 druppels peoples pot en ik ben momenteel al pijnstillervrij. Het neemt de scherpe kanten vd zenuwpijn door die neuropathie weg. Voorheen rookte ik het maar dit werkt blijkbaar veel beter waardoor ik ook het roken van ah afbouwen ben. Dit is dus een schot in de roos en ben er blij mee”
 – Esther

Gebruikerservaring:

Op het YouTube-kanaal van Stichting Mediwiet zijn nog meer gebruikerservaringen van pijnpatiënten met THC- en/of CBD-olie te vinden.

Wetenschappelijke literatuur:

 1. Onderzoekers: University of Washington, Seattle, Washington, VSPublicatie: Characteristics of patients with chronic pain accessing treatment with medical cannabis in Washington State.Conclusie: Onderzoek onder 139 chronische pijnpatiënten in Washington State (VS) liet zien dat het gebruik van medicinale cannabis voor een aanzienlijke verlichting van hun klachten zorgde.
 2. Onderzoekers: Psychologisches Institut für Beratung und Forschung, Zürich, ZwitserlandPublicatie: Delta-9-tetrahydrocannabinol shows antispastic and analgesic effects in a single case double-blind trial.Conclusie: Een dubbelblind onderzoek bij een chronische pijnpatiënt liet zien dat THC zijn pijn en spasticiteit deed verminderen.
 3. Onderzoekers: R. Noyes Jr., S.F. Brunk e.a.Publicatie: Analgesic effect of delta-9-tetrahydrocannabinol.Conclusie: Patiënten met pijn ten gevolge van kanker ervoeren een pijnstillend effect wanneer ze oraal THC innamen.
 4. Onderzoekers: Department of Pharmacology, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, CanadaPublicatie: The Cannabinoids Δ8THC, CBD, and HU-308 Act via Distinct Receptors to Reduce Corneal Pain and Inflammation.Conclusie: Toediening van de cannabinoïden CBD en Δ8-THC verminderde de pijn en ontstekingen bij hoornvliesbeschadiging bij muizen.
 5. Onderzoekers: PHYTECS, Los Angeles, California, VSPublicatie: Cannabis Roots: A Traditional Therapy with Future Potential for Treating Inflammation and Pain.Conclusie: Werkzame stoffen in de wortels van de cannabisplant zijn effectief bij de bestrijding van o.a. pijn, ontstekingen en jicht.
 6. Onderzoekers: Department of Pharmacology, Northwestern University, Chicago, VSPublicatie: Is cannabis an effective treatment for joint pain?Conclusie: De preklinische en menselijke gegevens die er zijn, geven aan dat het gebruik van cannabis serieus moet worden genomen als een potentiële behandeling van gewrichtspijn.
 7. Onderzoekers: Institute of Pharmacology, Polish Academy of Sciences, Laboratory of Pain Pathophysiology, Krakow, PolenPublicatie: Cannabinoids and Pain: Sites and Mechanisms of Action.Conclusie: De effectiviteit van cannabinoïden als potentiële pijnstillers bij verschillende pijnstoornissen wordt ondersteund door klinische studies.
 8. Onderzoekers: A.A. Bogomoletz Institute of Physiology, National Academy of Science of Ukraine, Kiev, OekraïnePublicatie: TRP Channels as Novel Targets for Endogenous Ligands: Focus on Endocannabinoids and Nociceptive Signalling.Conclusie: De beschikbaarheid van endo- en fytocannabinoïden voor cannabinoïdereceptoren leidt tot pijnverlichting, vooral bij ontstekingen.
 9. Onderzoekers: Center for Interventional Pain Spine and Ageless MD, Bryn Mawr, VSPublicatie: Cannabis for Pain and Headaches: Primer.Conclusie: Fytocannabinoïden zijn geïdentificeerd als belangrijke verbindingen die betrokken zijn bij pijnstilling en ontstekingsremmende effecten.
 10. Onderzoekers: Center for Pain Medicine, University of California San Diego, La Jolla, VSPublicatie: Medical Marijuana and Chronic Pain: a Review of Basic Science and Clinical Evidence.Conclusie: Studies hebben bewijs getoond ter ondersteuning van het gebruik van cannabinoïden voor sommige kankers, neuropathie, spasticiteit, acute pijn en chronische pijnaandoeningen.
 11. Onderzoekers: Department of Medicinal Chemistry, School of Pharmacy, University of Mississippi, Oxford, VSPublicatie: Evaluation of Phytocannabinoids from High Potency Cannabis sativa using In Vitro Bioassays to Determine Structure-Activity Relationships for Cannabinoid Receptor 1 and Cannabinoid Receptor 2.Conclusie: Stimulatie van de cannabinoïdereceptoren heeft de potentie om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, zoals pijn, neurodegeneratie, eetlust, immuunfunctie, angst, kanker e.a.
 12. Onderzoekers: Professor of Anesthesiology, Pain Research and Management Centers, Department of Anesthesiology, School of Medicine, University of Utah, Salt Lake City, VSPublicatie: The endocannabinoid system, cannabinoids, and pain.Conclusie: Oraal toegediende fytocannabinoïden in combinatie met andere (natuurlijke) stoffen, vooral CBD en beta-caryofylleen, lijken veelbelovende kandidaten te zijn voor de behandeling van chronische pijn vanwege hun hoge veiligheids- en lage bijwerkingenprofielen.
 13. Onderzoekers: Department of Neurology, Western Montana Clinic, Missoula, VSPublicatie: Cannabis for migraine treatment: the once and future prescription? An historical and scientific review.Conclusie: Cannabis wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel symptomatische als profylactische behandeling van migraine. Het werd door de meest prominente artsen tussen 1874 en 1942 hoog gewaardeerd als een hoofdpijnremedie, en bleef tot halverwege de twintigste eeuw een onderdeel van de westerse farmacopee voor deze indicatie.
 14. Onderzoekers: Human Pharmacology and Neurosciences Unit, Institut de Recerca Hospital del Mar – IMIM, Barcelona, SpanjePublicatie: Cannabis Use in Patients with Fibromyalgia: Effect on Symptoms Relief and Health-Related Quality of LifeConclusie: Onderzoek onder 56 fibromyalgie-patiënten waarvan de helft cannabis toegediend kreeg (door roken, oraal of beide) en de andere helft niet liet zien dat de cannabisgebruikers een significante vermindering van pijn en stijfheid en meer ontspanning ervoeren dan de controlegroep. Ook voelden ze zich mentaal prettiger.
 15. Onderzoekers: Endocannabinoid Research Group, Department of Experimental Medicine – Division of Pharmacology ‘L. Donatelli’, Second University of Naples, Napels, ItaliëPublicatie: Non-psychoactive cannabinoids modulate the descending pathway of antinociception in anaesthetized rats through several mechanisms of action.Conclusie: Onderzoek bij ratten liet zien dat de cannabinoïden CBD en CBC voor pijnstilling zorgden door interactie met verschillende doelwiteiwitten die betrokken zijn bij het controleren van nociceptieve pijn (pijn veroorzaakt door daadwerkelijke of dreigende weefselschade).

Eigen ervaring melden?

Wil je je eigen ervaring met wietmiddelen als pijnstiller ook graag toegevoegd zien aan deze lijst? Laat het ons weten via ons contactformulier!

*(volledige naam en e-mailadres bij ons bekend)

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.