THC-Olie.nl - Home Nederlands English Deutsch

   Home  |   Kopen  |   Gebruiksaanwijzing  |   Vragen  |   Reacties   |   Wetenschap

Wetenschappelijk bewijs voor medicinale cannabis

Wat...zóveel bewijs!?

Door de jaren heen zijn er over heel de wereld tal van studies gedaan naar de geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant. Hierbij werd de heilzame werking van cannabinoïden vaak onomstotelijk vastgesteld bij allerlei verschillende aandoeningen.

Beweringen van het Zorginstituut Nederland en de Amerikaanse Federale overheid dat de werking van medicinale cannabis "niet bewezen" is, zijn dus simpelweg niet waar.

De Universiteit van Toronto (Canada) deed in 2014 onderzoek naar de medicinale kwaliteiten van cannabis en de vraag waarom dit ondanks al het wetenschappelijk bewijs nog niet algemeen aanvaard is door het (medisch) establishment. Zij concludeerden: "Het negeren van cannabis als geneesmiddel moet waarschijnlijk niet als een wetenschappelijke kwestie beschouwd worden, maar als een politieke."

Wie zelf eens wil gaan grasduinen in al deze wetenschappelijke publicaties, kan zijn hart ophalen op PubMed, de grootste medisch-wetenschappelijke database ter wereld.

Wij hebben hier al een beginnetje gemaakt d.m.v. een overzicht van onderzoeken die de effectiviteit van medicinale cannabis wetenschappelijk aangetoond hebben, ingedeeld per aandoening.

Voor zover wij hebben kunnen nagaan, werd er bij deze onderzoeken steeds gebruikgemaakt van natuurlijke cannabinoïden, niet de synthetische varianten.
Deze lijst zal steeds worden aangevuld met nieuw onderzoek.


Wie geïnteresseerd is in deze materie en er nog meer over wil lezen, verwijzen wij graag door naar de lijvige studie die NORML deed, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de legalisatie van cannabis. In deze studie [PDF-document] zijn nog eens honderden wetenschappelijke artikelen te vinden die de werkzaamheid van medicinale cannabis onderschrijven.


Bronnen o.a.:

PubMed

Peer-Reviewed Studies on Medical Marijuana

En nog meer studies (12) die aantonen dat cannabis effectief werkt bij kanker

Over 100 Scientific Studies Agree: Cannabis Annihilates Cancer

Illnesses Treatable with Medical Cannabis
   Home  drup   Kopen  drup   Gebruiksaanwijzing  drup   Vragen  drup   Reacties


Donaties om ons initiatief te steunen zijn welkomhe's a spacer


© THC-Olie.nl | 14 juli 2024 | Nieuws | Nieuwsbrief | Contact