Volledige tekst:

Wietolie en autorijden, gaat dat samen? Gematigd gebruik van wietolie belet je er op zich niet van om toch een heer of dame in het verkeer te zijn. Van cannabisgebruikers is immers bekend dat ze eerder voorzichtiger gaan rijden dan roekelozer, dit i.t.t. alcoholgebruikers. Toch is het natuurlijk nooit een goed idee om de weg op te gaan na het gebruik van welk bewustzijnsbeïnvloedende middel dan ook.

De cannabinoïden die je via wietolie binnenkrijgt zijn ook nog dagenlang traceerbaar in je bloed, dus als je dan een bloed- of speekselproef krijgt kan je de sigaar zijn. Dat kan forse boetes en een ontzegging van de rijbevoegdheid opleveren. Mocht je betrokken raken bij een ongeluk, dan zal je verzekering waarschijnlijk niets uitkeren als er THC in je bloed aangetroffen is. Vreemd genoeg maakt het voor de autoriteiten niets uit of je die THC recreatief gebruikt, dus om te blowen, of medicinaal. Ook een doktersverklaring verandert daar niets aan.

Aan de andere kant is de kans dat je zomaar een bloed- of speekselproef moet doen wel heel klein. Bloed- of speekselproeven worden over het algemeen alleen gehouden als je betrokken raakt bij een ongeluk, of vreemd rijgedrag vertoont. We hebben dan ook zelf nog nooit van wietoliegebruikers gehoord dat ze op deze manier in de problemen gekomen zijn, terwijl we via onze site THC-Olie.nl al duizenden mensen aan wietolie geholpen hebben. Maar het is dus wel raadzaam om voorzichtig met verkeersdeelname om te gaan je als je regelmatig wietolie inneemt.

Helaas is het Ministerie van Justitie tot nu toe doof gebleken voor de argumenten van gebruikers van medicinale cannabis, die het uiteraard niet ok vinden dat ze eigenlijk de weg niet meer op mogen als ze regelmatig kleine hoeveelheden medicinale THC-olie gebruiken, terwijl er geen enkel ander medicijn goed helpt bij hun klachten. Ze vinden dat als ze een doktersverklaring hebben waarin staat dat ze medicinale cannabis nodig hebben, ze vrijgesteld zouden moet worden van vervolging. Maar voorlopig geeft de minister van Justitie nog geen krimp.

Er zijn echter wel belangenorganisaties bezig om hier verandering in te krijgen, dus hopelijk zal er in de toekomst wel verschil gemaakt worden tussen cannabisgebruik om medische en om recreatieve redenen.

Bron: THC-Olie.nl

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.