Volledige tekst:

Helpt THC-olie ook bij ontstekingen? Jazeker, dat doet het. Een ontsteking is een reactie van het lichaam op de inwendige beschadiging van weefsels of op schadelijke factoren die van buitenaf komen, zoals bacteriën.

Een oorzaak die hierbij vaak over het hoofd gezien wordt is de schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen in het lichaam. Veel mensen zijn door hun westerse leefstijl met een ongezond dieet, weinig beweging en een overmaat aan gifstoffen in zo’n slechte lichamelijke conditie dat hun stofwisseling verstoord raakt en ze bijna continu teveel vrije radicalen produceren.

Radicalen zijn moleculen die iets missen, bijvoorbeeld een elektron. Dat wil zo’n molecuul dan zo snel mogelijk weer aanvullen en dat wordt dan gestolen uit een ander molecuul of atoom uit hun omgeving. Dat heet oxideren, en de schade die je lichaamscellen hierdoor oplopen, wordt oxidatieve stress genoemd.

Een oplossing hiervoor kan zijn het eten van voedsel met veel antioxidanten, zoals groente en fruit. Antioxidanten vullen het ontbrekende deeltje aan in de vrije radicaal, en zo wordt het probleem opgelost. Maar veel mensen eten veel te weinig antioxidanten om hun oxidatieve stress tegen te gaan, en dan gaan die radicalen dus deeltjes stelen uit de andere moleculen in hun cellen.

Als dat teveel op één plek gebeurt, creëert het lichaam een ontstekingsreactie. Als dat langere tijd duurt, is er sprake van een ontstekingsziekte, zoals reuma of fibromyalgie.

En hier komt dan de cannabisplant om de hoek kijken. De werkzame stofjes uit cannabis, ook wel (fyto-)cannabinoïden genoemd, fungeren als neurotransmitters in het lichaam die de cellen beter met elkaar laten communiceren. Dit systeem wordt het endocannabinoïde systeem genoemd en heeft betrekking op bijna alle belangrijke lichaamsfuncties. Het coördineert o.a. het afweersysteem, de spijsvertering en het slaap-waakritme met elkaar, zodat het lichaam optimaal in balans, oftewel homeostase kan blijven.

Ook de stofwisseling gaat zo beter verlopen en als de stofwisseling beter verloopt, worden er minder vrije radicalen geproduceerd. Zodra de oxidatieve stress afneemt, krijgt het lichaam de kans om de schade te herstellen en verdwijnt de ontsteking vanzelf weer.

Je kunt de wietolie oraal innemen, maar een beter idee is vaak nog om wietzalf op de plaats van de ontsteking te smeren. De cannabinoïden uit de zalf hebben het vermogen om centimetersdiep tot de huid door te dringen, en daar hun helende werk te doen. Wij hebben dit zelf meermalen uit de eerste hand mogen ervaren. Opkomende ontstekingen waar wat wietzalf op gesmeerd werd, verdwenen net zo hard weer als dat ze gekomen waren.

Wel rustig beginnen, zoals altijd met wietproducten, want ook via wietzalf kun je high worden als je te grote hoeveelheden tegelijk op je huid smeert. Maar wie het met beleid doet, zal bijna altijd een eersteklas ontstekingsremmer vinden in wietmiddelen.

Je kunt zowel wietolie als wietzalf te allen tijde bestellen via onze website THC-Olie.nl.

Bron: THC-Olie.nl

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.