skip to Main Content
THC olie doseren?
De juiste weg naar een ideale dosering

Gebruiksaanwijzing – Hoe moet ik wietolie met THC gebruiken?

Medicinale wietolie

Begin met één druppeltje onder de tong te doen. Niet doorslikken, maar als dat wel gebeurt, is het ook niet erg. Meestal is de druppel binnen een paar minuten door de mond opgenomen. Daarna dagelijks de dosering met een druppel verhogen, tot je het juiste effect bereikt. Voor een succesvolle aanpak van kanker moet je voor de maximale dosis wietolie met THC gaan, voor andere aandoeningen kun je vaak met minder af.

Van wietolie kun je geen overdosis nemen, dus is het gemakkelijk zelf uit te proberen wat het beste werkt. Als je aan je taks zit wat de THC betreft, kun je hoogstens wat tintelingen in je handen en voeten, een droge mond en/of een warm gevoel ervaren. Dat is het begin van stoned worden.

Dan weet je dat je de dosis even niet verder meer moet verhogen. Die bijwerkingen verdwijnen gewoonlijk snel weer, en het lichaam past zich meestal binnen 1-2 weken aan aan dit nieuwe middel. Ook is wietolie als zetpil te nemen, bijvoorbeeld vermengd met stearine of cacaoboter. Dan krijg je dat ‘stonede’ gevoel niet. Wietzetpillen zijn kant-en-klaar bij enkele van onze wietoliemakers te bestellen.

Meestal werkt een combinatie van CBD- en THC-olie het beste. De doseringen zijn bij ieder mens verschillend, sommigen knappen al op van één druppeltje per dag, anderen hebben er 20 nodig. Ook de snelheid waarmee er succes wordt geboekt, kan verschillen van persoon tot persoon. De één merkt al na 15 minuten een significante verbetering, anderen zien pas na twee weken effect.

Als de wietolie van de ene aanbieder onverhoopt geen soelaas biedt bij je klachten, doe je er verstandig aan om ook nog de olie van één of meerdere andere oliemakers te proberen. Er bestaan duizenden soorten cannabis, die allemaal een andere samenstelling hebben qua cannabinoïden en terpenen. In principe is iedere variant met veel THC geschikt om wietolie van te maken, maar het verschil in andere werkzame stofjes waar THC een synergie mee heeft kan soms net de doorslag geven of een bepaalde olie succesvol is bij de aanpak van een aandoening of niet.

Luister naar je lichaam

Ga bij de behandeling vooral af op wat voor jou goed voelt. Het lichaam weet zelf meestal heel goed wat het nodig heeft. Dat geldt niet alleen voor de verhouding en dosis THC/CBD, maar ook voor de rest van je dieet. Je kunt bijvoorbeeld trek krijgen in iets wat je normaal gesproken niet graag eet. Er zijn gevallen bekend van mensen die opeens behoefte kregen aan gebakken lever, terwijl ze dat normaal gesproken vies vonden. Als ze dit later onderzochten, bleek er in lever precies het stofje te zitten waar ze gezien hun ziektebeeld waarschijnlijk een tekort aan hadden. In de natuur zien we hetzelfde gedrag bij dieren, die opeens ongebruikelijke, soms giftige planten gaan eten als ze bijvoorbeeld last hebben van parasieten in de darmen.

Op weg naar herstel is ook de rest van je dieet belangrijk. Zoals de grondlegger van de geneeskunde uit de Griekse oudheid, Hippocrates al zei: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn, en laat uw medicijn uw voedsel zijn”. Eet zoveel mogelijk rauw en biologisch. Groente, fruit, kruiden en noten kunnen je lichaam van tal van stofjes voorzien die onontbeerlijk zijn voor een voorspoedig herstel. Er zijn mensen die volledig van kanker genezen zijn, enkel door hun dieet om te gooien. De jonge Amerikaan Chris Wark is zo iemand. Vergeet ook niet om regelmatig de zon op te zoeken (niet overmatig, dus liever geen zonnebrandcrème gebruiken), want ook zonlicht sterkt ons afweersysteem aan.

Beweging en ontgifting

Ook beweging kan enorm veel verschil maken bij het herstel van een aandoening. Ons lymfestelsel, dat een grote rol speelt in ons afweersysteem, kan alleen maar goed functioneren als je regelmatig beweegt. De lymfevloeistof, die allerlei afvalstoffen naar onze reinigingsorganen transporteert, wordt namelijk niet voortgedreven door een pomp, zoals ons hart dat doet voor de bloedbaan, maar is afhankelijk van onze eigen beweging.

Ook een ontgiftingskuur van ons lichaam kan veel goede resultaten opleveren. Ontgiften is een simpel proces, je kunt door water met kruiden zoals selderij en koriander te drinken, koffieklysma’s te doen en bijvoorbeeld groene appels of rode bieten te eten al heel wat vastzittend gif losmaken uit de weefsels en organen van je lichaam. Ook cannabis(-olie) zelf is een beproefd ontgiftingsmiddel. Dit is niet altijd een leuk proces, je kunt je door de overdaad aan gifstoffen die de lever en nieren opeens te verwerken krijgen wat slap en koortsig voelen. Maar het is zeker de moeite waard.

Een goede ontgifter die nauwelijks bijwerkingen geeft, omdat het door zijn moleculaire structuur de gifstoffen omsluit en dus weghoudt van de rest van het lichaam, is het mineraal zeoliet. Dat kun je gewoon online kopen, bijvoorbeeld in poedervorm of capsules.

Schoon schip maken

Dit ‘ontgiften’ is trouwens ook een goed idee voor de rest van je leven. Heb je een relatie die alle energie uit je zuigt? Heb je veel stress? Heb je vroeger een trauma opgelopen waar je nog steeds mee rondloopt? Ga ermee aan de slag. Los het op! Iedere ziekte heeft een oorzaak. Dat kan simpelweg een tekort aan voedingsstoffen zijn of een virus, maar vaak ook heeft het een psychische oorzaak, of een spirituele (te weinig liefde voor jezelf bijvoorbeeld).

Ga bij jezelf na wat het zou kunnen zijn. Vaak is je eerste ingeving de juiste. Laat het niet voortsudderen en doe er wat aan, ook al zijn er soms rigoreuze maatregelen voor nodig. Het kan vooraf aanvoelen als een enorme berg die beklommen moet worden, maar achteraf zijn dit vaak de dingen waardoor we groeien, en weer beter worden.

De kern van de zaak

Tot slot willen we je enkele gesprekken niet onthouden die één van de grootste voorvechters van wietolie in ons land, de Nederlandse ‘potfather’ Wernard Bruining van Stichting Mediwiet, had met kankerpatiënten. Omdat deze gesprekken zo goed ons hele medische systeem terugbrengen tot de essentie: je hebt een patiënt, en je hebt een geneesmiddel. Het ENIGE wat telt, is of die patiënt herstelt door dat geneesmiddel. Het doet er niet toe wat overheden zeggen. Het doet er niet toe wat medische autoriteiten zeggen, of zogenaamde deskundigen die vaak van alle kanten beïnvloed worden door partijen die verre van het belang van de patiënt als hoogste doel voor ogen hebben. Je kunt hun adviezen laten meewegen bij je beslissingen, maar laat hen nooit vóór jou beslissen.

Het gaat erom dat je beter wordt. Het maakt niet uit op welke manier, doe het op JOUW manier. Ieder mens is anders, ieder lichaam is anders, ieder DNA is anders, dus het heeft geen zin om iedereen over dezelfde kam te scheren (zoals de reguliere oncologie helaas nog dagelijks aantoont).

Voor iedereen die hiermee resoneert, kan wietolie een schat aan voordelen opleveren. We wensen je hier veel succes bij.

Vertrouwd en voordelig THC olie bestellen
  • Vul je e-mail alsjeblieft goed en volledig in anders kunnen wij je geen bericht sturen.