THC-olieTHC-olie

Van alle verschillende toepassingen die THC-olie heeft, is de toepassing als slaapmiddel waarschijnlijk de meest gebruikte. Wie het wel eens geprobeerd heeft (zoals wij zelf ook gedaan hebben natuurlijk) zal dat waarschijnlijk beamen: je krijgt al snel het gevoel alsof je bijna letterlijk naar je bed toe getrokken wordt.

Talloze mensen hebben ons dat ook laten weten, sinds we met onze website begonnen in 2016. Zo schreef Pim ons: “Maar 1 druppeltje voor ik slapen doet wonderen. Ook voor mijn vriendin. Ze heeft een veeleisende job maar blijft vaak te lang bij Netflix hangen. Met één druppeltje gaat ze om 23 u slapen, slaapt als een roos, en voelt zich erg uitgerust de dag nadien.”

Een andere THC-oliegebruikster, Linda, liet ons weten: “Ik heb last van zenuwpijn bij mijn kaak/oor/oog. Ik heb via via wat wietolie met THC geprobeerd, en ik ben helemaal enthousiast. De pijn verdwijnt en ik kan weer slapen!”

Endocannabinoïde systeem

Net als bij andere toepassingen ligt ook hier de verklaring weer in het endocannabinoïde systeem, het inwendige systeem dat ieder levend wezen in zich heeft, en dat alle belangrijke lichaamsfuncties met elkaar coördineert.

Door oorzaken die in onze westerse maatschappij veel voorkomen, zoals stress, gifstoffen en een ongezond dieet en kunnen er soms niet genoeg endocannabinoïden aangemaakt worden. Aangezien cannabinoïden als neurotransmitters functioneren in ons lichaam, kan hierdoor de celcommunicatie spaak lopen.

De fytocannabinoïden van de cannabisplant komen dan als geroepen, en regelen het slaap-waakritme weer zoals het hoort te zijn. Onderzoek in o.a. Brazilië en Mexico heeft de slaapbevorderende eigenschap van fytocannabinoïden zoals THC en CBD wetenschappelijk aangetoond.

Video:

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.