THC-olieTHC-olie

“Onderzoek onder 56 fibromyalgie-patiënten waarvan de helft cannabis toegediend kreeg (door roken, oraal of beide) en de andere helft niet, liet zien dat de cannabisgebruikers een significante vermindering van pijn en stijfheid en meer ontspanning ervoeren dan de controlegroep. Ook voelden ze zich mentaal prettiger.” Zo luidde in 2011 de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek in Spanje naar de therapeutische effecten van medicinale cannabis op de symptomen van fibromyalgie.

Dit kunnen wij onderschrijven uit eigen ervaring, omdat we dit regelmatig te horen krijgen van fibromyalgie-patiënten die via onze website goede THC-olie gevonden hebben.

Pia schreef ons bijvoorbeeld: “Nou, ik kan je vertellen dat ik het helemaal super vind en het werkt echt bij mijn fibromyalgie en zenuwpijn he? Ik voel me een stuk beter en heb minder pijn. Ik heb ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche.”

Een andere gebruikster, Tracy, liet ons weten: “Ik heb fibromyalgie en ik heb CBD-olie geprobeerd, maar dat was niet erg effectief voor de pijn of om me te helpen ontspannen. Ik heb cannabis geprobeerd en dat hielp wel enorm. Mijn pijn verminderde, ik kon ontspannen en de spierspasmen die ik had waren bijna verdwenen. En ik had een goede nachtrust. Ik kan alleen maar aannemen dat het de THC was die zo hielp.”

Verstoorde stofwisseling

Fibromyalgie wordt door de reguliere zorg als een soort mysterieuze ziekte beschouwd die gepaard gaat met pijn en ontstekingen, waarvan de oorzaak maar moeilijk te achterhalen valt. Alternatieve therapeuten zoeken de oorzaak echter vaak in een verstoorde stofwisseling, bijvoorbeeld ten gevolge van stress of een slecht dieet.

Een verstoorde stofwisseling kan namelijk leiden tot een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam, en die zijn schadelijk voor gezonde cellen. Zo kunnen pijn- en andere klachten ontstaan.

De werkzame stofjes uit de cannabisplant, cannabinoïden geheten, staan er bekend om dat ze o.a. de stofwisseling reguleren.

Vandaar waarschijnlijk dat zoveel fibromyalgie-patiënten een verlichting van hun klachten ervaren wanneer ze hun eerste druppeltje THC-olie nemen. Meten is weten.

Video:

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.