Help mee! Actie om Rick Simpson, de ontdekker van THC-olie, te steunen na een herseninfarct

De in 1949 geboren Canadees Rick Simpson wordt door vele alternatieve genezers en nog veel meer patiënten over heel de wereld nog altijd op handen gedragen.

Hij was het immers die eind jaren ’90 voor het eerst in het moderne tijdperk een zogenaamd extract (ook wel ‘olie’ genoemd) maakte van een THC-rijke cannabisplant.

Hij deed dat in een wanhoopspoging om zijn aanhoudende hoofdpijn en tinnitus ten gevolge van een val en de beginnende huidkanker naast zijn neus te genezen nadat de reguliere zorg hem daar nauwelijks bij kon helpen.

Tot zijn eigen verbijstering hielp de THC-olie hem in no time van al zijn kwalen af. Op dat moment was de nieuwe missie in het leven van Simpson geboren: hij wilde de wereld laten zien hoe geneeskrachtig en veelzijdig dit middel was.

Tegenwerking

Rick Simpson met zijn beroemde RSO (Rick Simpson Olie)

Tot zijn spijt bleek het medisch establishment in Canada, dat net als in vrijwel alle andere landen ter wereld door de uitsluitend in patenteerbare medicijnen geïnteresseerde farma gedomineerd wordt, niet zo blij met zijn vondst.

Hij werd keihard aangepakt door de autoriteiten daar en dreigde zelfs even in de gevangenis te belanden. Ook werd zijn huis meerdere malen binnengevallen door de politie vanwege zijn “drugshandel”, zoals zij het betitelden.

Hij zat echter niet bij de pakken neer en door een film genaamd “Run From The Cure” te maken over de vele patiënten die hij in zijn eigen omgeving hielp met de THC- en CBD-olie, veroverden de nieuwe wietmedicijnen langzaam maar zeker toch de wereld.

En daar zijn miljoenen patiënten hem inmiddels dankbaar voor, zoals wij ook nog regelmatig horen van de patiënten die door onze eigen oliemakers aan wietmiddelen geholpen worden.

Herseninfarct

Helaas gaat het de laatste tijd minder goed met Rick Simpson, die alweer een tijdje in Kroatië woont nadat hij het zat was geworden om in zijn eigen land steeds lastiggevallen te worden door het gezag. In 2018 werd hij getroffen door een herseninfarct, zoals hij in de video op zijn website PhoenixTears.ca zelf vertelt.

Het herstel verloopt op zich beter dan zijn artsen verwacht hadden (hij maakt hierbij ook veel gebruik van “natuurlijke middelen” zegt hij), maar toch is het nog niet wat het moet zijn.

Om een zo groot mogelijke kans te maken op volledig herstel is een intensief revalidatietraject nodig, dat veel geld kost. Deze kosten kunnen Rick en zijn vrouw Danijela niet langer zelf ophoesten.

Actie!

CBD-olie
Kees, eigenaar van deze website, met Rick Simpson in Amsterdam in 2017

Daarom hebben zijn loyale vrienden en medewerkers een actie voor hem op touw gezet. Op deze pagina zijn ze een crowdfunding-actie begonnen, waar gelukkig al behoorlijk wat mensen gedoneerd hebben.

Heb jij ook veel (gehad) aan wietmiddelen of wil je gewoon je steun betuigen aan iemand die zo hard gevochten heeft om de wereld van zijn revolutionaire ontdekking te overtuigen, tegen alle verdrukking in?

Steun hem dan ook!

Uiteraard hebben wij zelf ook al gedoneerd. Want zonder Rick zou ons eigen leven en dat van onze oliemakers er vandaag ook heel anders uitzien. Net als hij doen wij niets liever dan mensen die het nodig hebben te voorzien van de juiste wietmiddelen, en te ervaren hoe goed dit hen helpt nadat ze in het reguliere systeem vaak op een dood spoor terechtkwamen. Daar zijn wij Rick nog elke dag erkentelijk voor.

Wij wensen Rick en Danijela vanaf deze plek het allerbeste toe en hopen dat hij er weer helemaal bovenop komt.

Bron: PhoenixTears.ca

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.