skip to Main Content
Kan Wietolie Helpen Bij Fibromyalgie?

Kan wietolie helpen bij fibromyalgie?

 

Ja, wietolie kan vaak helpen bij fibromyalgie. Het is een aandoening die vaak gepaard gaat met symptomen zoals spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, stijfheid en darmproblemen. Ook medische wetenschappers hebben de oorzaak nog niet gevonden, en het is moeilijk aantoonbaar. Bijna altijd krijgen mensen dus van hun dokter te horen dat het probleem wel tussen de oren zal zitten.

Het endocannabinoïde systeem speelt een grote rol bij het verhelpen van klachten

Een systeem dat hierbij vaak over het hoofd gezien wordt door artsen is het endocannabinoïde systeem. Het relatief nieuw ontdekte systeem wordt nog maar weinig besproken tijden medische opleidingen. Echter is de wetenschap er al wel volop mee bezig. Wie “endocannabinoïd system” intikt op PubMed, krijgt al duizenden resultaten op zijn scherm.

Dit systeem, dat je de controlekamer van het lichaam zou kunnen noemen, houdt het lichaam optimaal in balans, ook wel homeostase genoemd. Via talloze stofjes, die endocannabinoïden genoemd worden, laat het alle cellen met elkaar communiceren. Zo weet de ene kant van het lichaam wat er op andere plekken aan de hand is en kunnen er maatregelen genomen worden.

De westerse leefstijl zorgt ervoor dat er niet genoeg cannabinoïden aangemaakt kunnen worden

Deze cannabinoïden fungeren dus als een soort neurotransmitters en coördineren o.a. de spijsvertering, stofwisseling, het afweersysteem en het slaap-waakritme met elkaar. Alles in het lichaam loopt beter als er genoeg cannabinoïden aangemaakt kunnen worden. Helaas brengt onze westerse leefstijl factoren met zich mee die een slecht effect hebben op het endocannabinoïde systeem. Zaken als stress, een ongezond dieet en een overmaat aan gifstoffen in het lichaam zorgen ervoor dat er niet genoeg endocannabinoïden aangemaakt kunnen worden.

Het resultaat is dat de stofwisseling verstoord raakt en dit heeft weer tot gevolg dat er teveel vrije radicalen geproduceerd worden bij de lichaamsprocessen. Vrije radicalen zijn deeltjes die het lichaam beschadigen. Dit kan weer tot ontstekingsreacties leiden in het lichaam. Daarom wordt fibromyalgie, net als reuma, vaak in verband gebracht met de voortdurende aanwezigheid van ontstekingen in het lichaam. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat de verwerking van pijnprikkels door het centraal zenuwstelsel niet goed verloopt bij fibromyalgie. Als er niet genoeg cannabinoïden, oftewel neurotransmitters, beschikbaar zijn, raakt de signaaloverdracht verstoord.

Met name via de inname van wietolie werkt dit heel goed

De toediening van externe cannabinoïden van de cannabisplant, ook wel fytocannabinoïden genoemd, kan dan voor verlichting van de klachten zorgen. Met name via de inname van wietolie werkt dit vaak heel goed. Één van de aandoeningen waar patiënten de afgelopen jaren het meest wietolie voor aangevraagd hebben via onze site THC-Olie.nl is dan ook fibromyalgie. En met succes, zo blijkt uit de feedback die we regelmatig mogen ontvangen.

Zo liet Pia ons weten:

“Nou, ik kan je vertellen dat ik het helemaal super vind en het werkt echt bij mijn fibromyalgie en zenuwpijn! Voel me een stuk beter en heb minder pijn. Ook heb ik ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche. Ben van aard erg (hoog) gevoelig en komen de dingen soms twee of drie keer zo hard binnen. Ook heb ik met deze olie daar minder moeite mee en voel me een stuk meer ontspannen. Ook voel ik mijn lichaam werken, net of het zelf op zoek gaat naar het mankement. Dat vind ik wel een heel bijzondere ervaring.”

Behalve dat je via onze site THC-Olie.nl wietolie en andere wietmiddelen kunt bestellen, zijn er op onze wetenschapspagina ook allerlei wetenschappelijke studies te vinden die de therapeutische effectiviteit van medicinale cannabis bij fibromyalgie aangetoond hebben.

 

Bron: THC-Olie.nl

 

NL - THC Aanvragen

  • Vul je e-mail alsjeblieft goed en volledig in anders kunnen wij je geen bericht sturen.