skip to Main Content
Kan Ik Wietolie Naast Mijn Medicijnen Gebruiken?

Kan ik wietolie naast mijn medicijnen gebruiken?

Vaak kan je wietolie naast je huidige medicijnen gebruiken

Kan ik wietolie naast mijn huidige medicijnen gebruiken? Ja, dat kan bijna altijd. En dat komt omdat ze op verschillende manieren werken in ons lichaam. De meeste medicijnen hebben een zogenaamde allopathische werking. Ze proberen de symptomen van een bepaalde aandoening te onderdrukken.

Wietolie daarentegen ondersteunt het eigen lichaam juist. Het ondersteunt het eigen endocannabinoïde systeem, een inwendig systeem dat je de controlekamer van het lichaam zou kunnen noemen. Dit systeem coördineert allerlei belangrijke lichaamsfuncties met elkaar om zo het lichaam in balans te houden. Ook wel homeostase genoemd met een mooi woord.

De stofjes in wietolie laten je lichaam beter functioneren

Dat is dus een heel andere werkwijze dan farmaceutische pillen en drankjes doen. Sterker nog, de kans bestaat dat je je huidige medicijnen weg zal kunnen doen naarmate je langer wietolie inneemt. Dat komt omdat de werkzame stofjes uit wietolie, ook wel fytocannabinoïden genoemd, in principe het hele lichaam beter laten functioneren. Doordat cellen beter met elkaar communiceren, verdwijnen veel ziektes vanzelf.

Daarom helpt wietolie ook tegen zo ontzettend veel verschillende aandoeningen. In tegenstelling tot medicijnen die vaak maar voor één bepaalde aandoening ontworpen zijn.

Dit is ook de reden dat de farma via lobbyisten en sponsoring van toezichthoudende instanties zoals het CBG en het RIVM uit alle macht probeert te voorkomen dat wietmiddelen een geregistreerd geneesmiddel worden. Op plaatsen waar cannabis inmiddels gelegaliseerd is, is gebleken dat pijnpatiënten massaal hun schadelijke pijnstillers zoals oxycodon, diclofenac en paracetamolletjes links laten liggen en liever overgaan op het natuurproduct wietolie. En dat vindt de farma niet leuk!

Het zal dus waarschijnlijk nog wel even duren voordat de hele medische wereld volmondig erkent dat wietmiddelen in veel gevallen betere en gezondere geneesmiddelen zijn dan farmaceutica. Maar gelukkig heb je zelf altijd de vrije keus in wat voor middel jij wilt gebruiken.

Wat wél zo kan zijn als je wietolie naast reguliere medicijnen wilt gebruiken, is dat beide middelen elkaars werking enigszins versterken of verzwakken. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat er bepaalde eiwitten in de lever nodig zijn om de wietolie weer af te breken. Sommige farmaproducten blokkeren of versnellen de werking van die eiwitten juist, vandaar dat de wietolie dan langer of juist korter blijft werken.

Via onze website THC-Olie.nl kun je te allen tijde de juiste wietolie en andere biologische wietmiddelen >bestellen.

 

Bron: THC-Olie.nl

 

NL - THC Aanvragen

  • Vul je e-mail alsjeblieft goed en volledig in anders kunnen wij je geen bericht sturen.