skip to Main Content

De werking van THC olie en pijnklachten

‘Gezonde mensen willen wel duizend dingen, zieke mensen willen maar één ding’, wordt er wel eens gezegd. Dit geldt vaak in het bijzonder voor pijnpatiënten. Het constant ervaren van hevige pijn, op welke plek dan ook in het lichaam, kan een normaal, gelukkig leven soms veranderen in een hel. Want pijn heeft betrekking op bijna alles wat je doet: sociale activiteiten, sporten, het gezinsleven, relaties, zelfs rusten en slapen worden minder als je voortdurend pijn voelt. Is het daarom dat er zoveel dankbaarheid doorklinkt in de berichten van mensen die wij de afgelopen jaren aan THC olie hebben kunnen helpen, en die zo hun pijn tot een aanvaardbaar niveau omlaag brachten of zelfs zagen verdwijnen?

Roel schreef ons:

“Ik ben enorm blij met de olie en de helende werking ervan. Mijn nachtrust is echt veel beter en heb opvallend minder last van pijn. Ik ben jullie dan ook enorm dankbaar. Dit had ik veel vroeger moeten ontdekken,”

Suzanne mailde:

“Mijn ervaring is zo geweldig. Klinkt misschien wat vreemd maar kun je je voorstellen dat ik nu 1 week hoofdpijn vrij ben. Dit is de 1e keer in 16 jaar tijd. Tot nu toe ook nog geen clusterhoofdpijn gehad. Mijn omgeving is dan ook elke dag benieuwd hoe het gaat ivm de hoofdpijn. Top!”

Ook de wetenschap is deze link tussen pijnbestrijding en de werkzame stofjes uit de cannabisplant niet ontgaan. Onderzoekers aan de University of Washington in Seattle (VS) concludeerden in 2009 dat het gebruik van medicinale cannabis onder bijna 140 chronische pijnpatiënten in Washington State voor een aanzienlijke verlichting van hun klachten zorgde. Het Institute of Pharmacology in Krakau (Polen) deed in 2017 een revisie van alle beschikbare wetenschappelijke literatuur op dit gebied en concludeerde dat “de effectiviteit van cannabinoïden als potentiële pijnstillers bij verschillende pijnstoornissen wordt ondersteund door klinische studies”. Bovendien heeft medicinale cannabis niet de verslavende werking die veel farmaceutische pijnstillers zoals oxycodon en diclofenac wel hebben. Kortom, voor iedereen die een effectieve en natuurlijke pijnstiller zoekt, kan het uitproberen van een druppeltje THC olie een heel gezond idee zijn.

"Ik heb fibromyalgie en ik heb CBD olie geprobeerd, maar dat was niet erg effectief voor de pijn of om me te helpen ontspannen. Ik heb cannabis geprobeerd te roken toen iemand zo vriendelijk was om me dat aan te bieden, en dat hielp wel enorm. Ik kan alleen maar aannemen dat het de THC was die zo hielp. Mijn pijn verminderde, ik kon ontspannen en de spierspasmen die ik had waren bijna verdwenen. Ik had een goede nachtrust, wat me op zijn beurt weer hielp om met de pijn om te gaan, omdat ik de hele dag door niet pijnlijk vermoeid was. Ik wil niet cannabis ergens op straat kopen om voor de hand liggende redenen, maar ik vind het steeds moeilijker om te functioneren zoals ik nu doe. Ik zou zo dankbaar zijn als iemand me in de goede richting zou kunnen wijzen om de THC olie te verkrijgen, zodat ik mijn leven zo goed mogelijk kan leiden."

Tracy 19 juni 2019

Voel me beter in mijn vel, slaap beter, heb nauwelijks pijn meer, terwijl ik nog maar pas geleden dacht dat mijn nek- en schouderpijn chronisch zouden zijn!
Voor mij is thc olie een soort wondermiddeltje en ik kan niet begrijpen dat dit in België illegaal is terwijl het zoveel mensen zou kunnen helpen!"

Sarah 14 juni 2019

Ik neem de sativa vooral overdag en de Indica 's avonds voor het slapen omdat deze nogal "zwaar" aanvoelt maar wel perfect is voor een nachtje doorslapen.
Ook wil er ook nog bij vermelden dat ik een kleine 2 maanden geleden nog dagelijks 1 of meer pijnstillers of ontstekingsremmers nam, 1,5 mg clonazepam (een benzo gebruikt als spierontspanner), een licht antidepressivum en een maagbeschermer in de ochtend. Ik doe nog steeds hetzelfde vrij zware werk in een ploegenstelsel maar mijn medicijngebruik is ondertussen gereduceerd tot NUL.

Anoniem 10 mei 2019

Door een ongeluk op mijn werk als brandweerman heb ik zes wervels gebroken waarvan 2 in de nek. Ik heb terug leren lopen want mijn gevoel is zes maanden weg geweest; Ik was natuurlijk blij toen ik op een dag die hevige pijnen voelde en terug kon leren lopen. Spijtig dat die pijn chronisch geworden is en enkel met de zwaarste opiaten (tranadol enz) of morfine te stillen is.

Na 40 jaar bij de brandweer hebben ze me vervroegd in pensioen laten gaan. Ik mis nog elke dag mijn collega’s en het werk zelf.
Ik heb tientallen mensen geholpen of gered maar voor mezelf zag ik totaal geen toekomst meer. Je kunt het niet geloven hoe slecht morfine is, darmproblemen, koortsachtig, maagpijn, verlies van korte termijn geheugen. Ik zal blij zijn als ik dit kan vermijden.

Via een Nederlander die ik ontmoet heb op een camping in België ben ik de eerste maal in contact gekomen met wietolie waar ik voordien nog nooit over gehoord had. Hij heeft me een week zijn wietolie laten testen waarvoor ik hem nog altijd dankbaar ben.

Ongelofelijk hoe de pijn kan verdwijnen met 2 druppeltjes en vooral beter dan al die morfine waar ik al 6 jaar op leef en me een wrak voel. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want dit is voor mij een oplossing. Vooral omdat bij een inname van morfine alles aan me voorbijgaat zonder hiervan bewust te zijn. Met die wietolie kon ik me alvast concentreren en een gesprek volgen, en vooral zonder pijn. Maar vooral terug kunnen doorslapen is het beste wat me overkomen is."

Bruno 27 oktober 2018